Sterndrive vs påhængsmotor

January 3

Sterndrive bådmotorer er kendt under flere forskellige navne. De er indenbords motorer placeret på agterenden af et håndværk, tilsluttet en påhængsmotor drivsystem. De kaldes også indenbords/udenbords motorer eller blot "I/O." Påhængsmotorer bådmotorer er en enkelt enhed af både motor og drev systemet monteres stern eller agterspejlet af et fartøj. Påhængsmotorer styre ved at dreje hele motoren/trækenheden. De er fremstillet som separate enheder fra deres håndværk sterndrive motorer er generelt produceret som en del af håndværk.

Design

Der er to designelementer, der favoriserer sterndrive bådene: æstetiske og vægt distribution. Æstetik er subjektivt, men der er intet subjektive om synligheden af en påhængsmotor. Påhængsmotorer kan ses; sterndrives er skjult. Så, påhængsmotorer begrænse ytrings-bådruter; de skal medtages i profilen. En anden "skal" er vægtfordelingen. En påhængsmotor vil lægge vægten over på agterspejlet. Sterndrive design giver designere nogle ytrings-hvor du vil placere vægten, og fremad vægten er generelt at foretrække: det er mere afbalanceret og tættere på midten af båden.

Vedligeholdelse

Ud over den gunstige æstetiske og vægtfordeling svinder ros til sterndrives, primært fordi de er dyrere i næsten hver foranstaltning. Et eksempel er vedligeholdelse. Tilgængelighed af sterndrive motorer er normalt sværere. I stedet for at fjerne en motor dække til at udsætte motoren, er det normalt forsænket i en motorrummet nedenfor agterdæk. Dette gør fleste af normal vedligeholdelse såsom olieskift vanskeligere på sterndrives.

Holdbarhed

Holdbarhed af motoren favoriserer hverken design. Hver kan være god eller dårlig. Holdbarhed af drevet, men favoriserer påhængsmotor af den simple årsag. En påhængsmotor kan vippes frem, løft drev og propeller op af vandet når det ikke er i brug – selvom båden er i vandet. Med en sterndrive, er drevet neddykket hele tiden, mens båden er i vandet. Dette kan øge hyppigheden af store drev eftersyn med en faktor på tre eller mere for sterndrives.

Bærbarhed

Sterndrives og påhængsmotorer kan hver fjernes fra en båd og installeret på en anden. Men påhængsmotorer er designet til at være flytbare. En sterndrive motor og drev er ikke mere udskiftelige end en bil motor og kraftoverfoerselsform. Brugte både, navnlig betyder det det er nemmere at købe og sælge uafhængige påhængsmotorer end sterndrives. Sterndrives er normalt sælges med deres båd fordi installere en er ikke nogen lille opgave.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com