LCD TV funktioner forklaret

September 7

LCD TV funktioner forklaret

Købe en LCD fjernsyn kan være overvældende. Mellem de forskellige typer af skærmopløsning, opdateringshastighed, indgange, baggrundsbelysning og kontrast nøgletal er der en næsten endeløs kombination af funktioner at vælge imellem. Og det er netop de standard funktioner, har alle LCD-tv. Nogle LCD-tv vil selv omfatte internettet widgets eller indbygget DVD/Blu-ray afspillere.

Skærmopløsning

LCD-skærme typisk kommer i to forskellige standardopløsninger: 720p og 1080p. LCD TV-apparater med 720p har en skærmopløsning på 1280 x 720 pixel, hvorimod en 1080p sæt vil have 1920 x 1080 pixels. Jo højere har opløsning TV, jo skarpere billede. Alle signaler tilsluttes LCD-TV vil blive konverteret til skærmens native signal. Prøv at finde et TV med den højeste mulige opløsning. Dem med 1080p skærme kan acceptere alle signaler lavere end det, herunder 720p, 1080i og 480p.

Opdateringshastighed

Opdateringshastigheden for en LCD-skærm er mængden af tid, det tager for billedet på skærmen til at ændre. En højere opdateringshastighed vil betyde mindre motion blur. Bevægelsessløring opstår, når et objekt bevæger sig hen over skærmen hurtigere end TV'et kan opdatere billedet. De fleste af de oprindelige LCD tv havde en 60Hz refresh rate og oplevet en betydelig mængde af motion blur. Høj opdateringshastighed LCD-skærme er tilgængelige og har opdateringshastigheder 120Hz eller 240Hz. Disse tv vil tage en standard signal og skabe ekstra frames for at give en mere flydende bevægelse til bevægelse på skærmen. Picking den højeste opdateringsfrekvens er ideel; Men, den højeste opdateringsfrekvens vil ikke nødvendigvis give dig et bedre billede. På et tidspunkt tilbyde høje opdateringshastigheder ikke længere en fordel, der kan blive bemærket af vores øjne.

Indgange

LCD-tv vil have den samme type af råmaterialer, som de fleste andre HDTVs. HDMI, DVI og komponent-indgange vil vise et HD-signal fra en kabelboks eller Blu-ray-afspiller, mens standard composite og s-video vil acceptere signaler fra ældre analoge kilder som videobåndoptagere og standard gaming konsol forbindelser. Nogle LCD-skærme vil også tilbyde en PC-indgang til et VGA-kabel eller et USB-indgang til at tilslutte et digitalt kamera eller videokamera. Vælg et TV, der vil have nok indgange til alle dine behov.

Bagbelysning

Baggrundsbelysning er væsentligt forbedret, da LCD-skærme først kom på markedet. Der er to vigtigste belysning kilder til LCD tv: kold-katode lysstofrør og LED-lys. LED-lys bruger meget mindre strøm og frembringe mindre varme. Kold-katode lamper er billigere; de giver dog ikke samme detaljeringsgrad farve der lysdioder tilbyder. LED-baggrundsbelyste tv kan være lavet af klyngedannelse lysdioder over hele bagsiden af skærmen eller kører dem langs kanten af skærmen. LCD-tv med grupperet lysdioder kan tilbyde en anden vigtig funktion kaldet lokal dæmpning. Lokal nedtoning vil slukke baggrundsbelysningen lysdioder hvis skærmen er sort eller mørkt til at forbedre de sorte niveauer og forbedre kontrast nøgletal. LED-baggrundsbelyste tv tendens til at være meget dyrere; men da de bruger mindre strøm og giver et bedre billede, de er anbefalet.

Mindre almindelige funktioner

Nogle LCD-tv vil omfatte indbygget DVD eller Blu-ray afspillere. Dette er meget nyttigt, når du monterer tv'et på væggen og ikke vil have andet udstyr i syne. Internettet widgets er at finde deres vej ind i Ethernet - og trådløse-aktiveret tv, også. Internettet widgets giver mulighed for sport scores, mail, vejr og nyheder til tilgås direkte fra tv'et.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com