Brugen af makroer i MS Word

January 27

Microsoft Word-makroer kan du automatisere nogle af de opgaver, du udfører i Word. Denne nyttige funktion sparer tid. Du har mulighed for at optage en række trin eller kommandoer ved hjælp af den indbyggede funktion i Word. Alternativt, du kan skrive makroer dig selv ved hjælp af et programmeringssprog. Når du afspiller en makro, med et tryk på en knap eller en tastaturkommando, udfører Word alle de trin, der er indeholdt i makroen.

Planlægger en makro

En fælles anvendelse af Word makroer indsætte tekst, som du ofte bruger i dine dokumenter. Andre anvendelser omfatter udførelse af kompliceret formatering, indsætte tabeller og kolonner eller tilpasning af vandmærker, sidehoveder og sidefødder. I disse tilfælde skal du skitsere de trin, du vil tage, før du opretter makroen. Når du har afgjort om formålet med makroen og de nødvendige skridt for at opnå det, kan du oprette en makro, der udfører automatisk hvert trin.

Ved hjælp af Word makro funktion

Microsoft Word har en indbygget makro-optager, der følger dine kommandoer til tastatur- og derefter gemmer dem til en særlig fil til fremtidig brug. I Word 2007, er det slået fra som standard, så du skal aktivere makro-funktionen, før du kan optage. Klik på den runde "Kontor" knappen i øverste venstre hjørne af skærmen. Vælg "Word-indstillinger" fra drop-down menuen. Vælg "Populære" og sætte et flueben i feltet "Vis fanen udvikler i båndet." Klik på knappen "OK". I båndet, der indeholder menuindstillinger øverst i skærmen Word vises fanen nye "Forfatter".

Oprettelse af makroer

Klik på fanen "Forfatter" på båndet. Vælg knappen "Indspil makro" i "Kode"-gruppen. Makroindspilningen vil automatisk foreslå et navn: macro1 eller det næste fortløbende nummer hvor det er relevant. Dog skal du skrive et entydigt navn til makroen til at hjælpe dig med at finde det senere. Word tillader ikke mellemrum i makronavne. Feltet "Indspil makro" indstillinger kan du vælge hvor du vil gemme makroen også. Hvis du vælger "Knap", kan du anvende makroen ved at vælge det ved hjælp af fanen på Word-båndet. Hvis du vælger "Tastatur", vil du tildele en kommando tastekombination, som "ALT" eller "Kontrol" plus et bogstav. Vælg den indstilling, der passer til dine præferencer.Hvis du ikke vil bruge makroen i alle andre dokumenter, skal du klikke på den trekant ved siden af "Alle dokumenter (Normal.dotm)" under "Gem i:" og ændre placeringen til det aktuelle dokument. At give makroen en beskrivelse gør det også nemmere at finde, hvis du opretter mange lignende makroer. Når du er færdig med at vælge indstillingerne for optagelse og klik "OK," din makro optagelsen starter. Komplet hvert af trinene ved at skrive tekst eller vælge kommandoer fra menuen. Hvis du har brug at flytte markøren, mens optageren er i brug, skal du vælge "pause optagelse." Klik for at placere markøren i det næste sted, du ønsker, derefter "CV Recorder." Din makro Klik for at gemme under fanen "Udvikler" (hvis det ikke er aktiv). Vælg "Stop optagelse makro."

Gemte makroer

Placer markøren i et åbent dokument på det sted, du vil bruge din makro. Åbn listen makroer ved at klikke på fanen "Udvikler" og vælge "Makroer" knapperne. Du kan se rækkefølgen af trin, redigere eller køre eller slette makroen fra denne menu. Hvis du tildeles en tastaturkommando makroen, skal du trykke på genvejstaster, som du vælger at køre makroen.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com