Forskellen mellem STL og TRI filer

November 18

Forskellen mellem STL og TRI filer

STL og TRI filer bruges både til 3D-modellering. Den væsentligste forskel er, at STL-filer bruges ved oprettelse af bruger-genereret 3D modeller for engineering. TRI filer bruges, når du opretter neuro-imaging software, såsom en computermodel af et menneskes kranium. Begge endelige resultater er en 3D-model, men de er lavet på forskellige måder.

STL

STL-filer bruges af stereolithography programmer til at oprette oplysninger for at gøre 3D-modeller på stereolithography maskiner. Filtypenavnet STL kommer fra ordet stereolithography. Overfladen af et objekt er brudt ind i et gitter af trekanter. Disse trekanter repræsenterer XYZ koordinater af trekanten. Fra disse koordinater kan en større model bygget og manipuleret.

TRI

TRI filer blev udviklet af NeuroScan, et selskab med speciale i design af hardware og software for neurovidenskab. TRI filer er resultatet af en 3D scanning af hjernen. Neuroscan's x-ray imaging udstyr tager billeder af hjernen; disse billeder er sammensat med leverandørejet software, og den resulterende fil er en fil, TRI. TRI-fil er en 3D repræsentation af personens hoved. Dette tillader neuroforskere at få en 3D-visning af kraniet uden invasiv kirurgi.

Egenskaber af STL-filer

STL-filer blev udviklet af 3D systems og anvendes i Computer Aided Design (CAD) applikationer. STL-filer kan oprettes i ASCII eller binær kode. Farve bestemmes ved hjælp af VisCAM/SolidView eller magi softwarepakker. Disse programmer tilføje farve til koden af STL fil og CAD.

Programmer, der bruger TRI filer

TRI-filer bruges også af andre software-programmer. Alias trekant, Cart3D triangulering, Symantec LiveUpdate, Quake TextMate Utility Output og bånd Frodo konturer alle bruge TRI filer. TRI filer bruges i ét program kan ikke bruges i et andet program. For eksempel, er Symantec LiveUpdate filer helt forskellig fra NeuroScan 3D modellering filer.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com