Hvad er fordelene ved hierarkisk netværksdesign?

September 22

Hierarkisk netværksdesign giver effektiv, hurtig og logiske trafik videresendelse mønstre for enterprise netværkstopologier samtidig minimere omkostningerne ved tilslutning af flere enheder på netværksslutpunkter. Først forelagt som en bedste praksis af Cisco i 2002, hierarkisk netværkstopologier tilpasse sig godt til forretningsudvidelse, trafik shaping og netværk sikkerhedsmodeller ved at udskille et LAN (Local Area Network) i logiske dele, der svarer til behovene i organisationen.

Lethed af Design

Hierarkiske net er blandt de letteste at designe og implementere som udstyr og kabler generelt følger den logiske struktur af en organisation. Start fra en enkelt eller flere punkter af trafik egress og indtrængen, afgrænse routere og switche forskellige organisatoriske enheder, indtil den endelige slutbrugeren er tilbage med en enkelt Ethernet-netværkskort eller 802.11 WiFi netværk adgang pege. Klart organisationsgrænser adskilte segmenter af netværket, som giver mulighed for enkel indledende opsætning, og logisk ændringer bør organisatoriske netværk behov ændres.

Trafik Multiplexing

Trafik multiplexing henviser til idéen om, at flere brugere netværkstrafik kan rejse over samme netværkskabler og mellemliggende routing udstyr. I et hierarkisk netværk skema, trafik starter med lidt multiplexing for intra-domæne routing og som trafikken rejser længere og længere væk fra sin kilde bliver mere multipleksede. Tætte trafik multiplexing Inter domæne netværkstrafik (over det offentlige Internet) giver virksomheder mulighed at spare penge på ISP (Internet Service Provider) omkostninger, mens sparsomme multiplexing for intra-domæne trafik tillader værter inden for samme organisation til at tale med hinanden hurtigere ved at udnytte billig og hurtig kommercielt tilgængelige netværkshardware.

Udstyr omkostningsbesparelser

DET netværk udstyr, såsom routere, er switches, kabler og trådløse adgangspunkter dyrt men væsentlige elementer i en organisations daglige operationer. Gennemføre en hierarkisk netværksdesign ofte gemmer en organisation penge ved at reducere mængden af nødvendige udstyr til at oprette et netværk i første omgang at kun hvad er absolut nødvendige givet den organisatoriske struktur. Føje til en eksisterende hierarkisk netværk er modulopbygget, så Tilføjelser til netværksudstyr skala lineært i omkostninger. For eksempel, tilføjer en enkelt bruger er ofte billigt som en enkelt Ethernet-kabel og vært computer.

Sikkerhed

For det netværk tillader for finjusteret adgangskontrollister, management, hierarkisk trafik forme og blokere uønsket trafik. Disse kan gennemføres på en bruger, afdeling eller hele organisationen grundlag, giver fuldt tilpasselig netværk trafik planer for det personale. Detaljer af netværket er indvindes væk for brugerne, hvilket reducerer utilsigtet eller forsætlig netværk fejl. Dette øger igen direkte en business indtjeningsmuligheder--øge produktiviteten, at fjerne uønskede og skadelige trafik og fremskynde netværk for lovlig anvendelse.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com