DSP Signal Filter algoritmer

February 18

DSP Signal Filter algoritmer

En digital signalprocessor (DSP) er en specialiseret mikroprocessor-chip, der arbejder med lyd og andre typer signaler. Når programmeret med den rigtige software, fungerer det som et signal filter. DSP-baserede filtre har bedre ydeevne end deres analoge modparter, og fordi software definerer deres egenskaber, du kan programmere de samme kredsløb til at udføre mange forskellige opgaver. Forskellige matematiske behandlinger eller algoritmer, definerer typen filter DSP bliver.

DSP og algoritmer

En DSP chip behandle ikke analoge signaler direkte; en analog til digital konverter omdanner først signalerne til en strøm af binære tal, hvert tal, der repræsenterer en øjeblikkelig værdi på et punkt i tid på et signal bølge. DSP udfører beregninger på disse punkter, så en digital til analog kredsløb vender numre til et analog signal. DSP'S software består af algoritmer eller matematiske trin. Dataloger har udviklet algoritmer, der efterligner virkningen af analoge filtre, som equalizer og lavpas-typer, og har lavet algoritmer til filterfunktioner umuligt at opnå med traditionelle analoge kredsløb. DSP udfører flere hundrede millioner trin per sekund, så avanceret signalbehandling i realtid.

Comb Filter

En af de enkleste DSP algoritmer er for en funktion kaldet comb-filteret. En comb-filteret frekvens respons kurven har en jævnt fordelt række skarpe toppe ligner tænderne på en kam og bruges til dramatiske jet fly lydeffekter og videobehandling til TV-signaler. Når du fodre et signal til en analog forsinkelse kredsløb og bland den forsinkede signal med oprindelige, producerer kombinationen konstruktive og destruktive indgreb medførende kammen svar. For at gøre dette med en DSP, en algoritme tilføjer den aktuelle værdi i den binære tal stream, s(m), med en tidligere værdi, s(m-n). Tidsforskellen, n, mellem de aktuelle og tidligere værdier er forsinkelsen. En compact disk, for eksempel, har 48.000 prøver pr. sekund; Hvis n er 48, er 48 divideret med 48.000 en tusindedel af et sekund, eller et millisekund.

Gennemsnit Filter

En lidt mere kompliceret DSP algoritme producerer en funktion kaldet en gennemsnitsberegning filter. En gennemsnitsberegning filter fjerner tilfældige støj, såsom hvæser, popper og klikker, fra en lydkilde. Algoritmen tager gennemsnittet af den aktuelle input værdi, s(m), og den sidste n værdier, s(m-1) og s(m-2), til s(m-n). DSP udgange gennemsnittet i stedet for det input, s(m). Dette er et bevægeligt gennemsnit, som værdien for m øger hele tiden for at behandle alle de binære værdier for signalet strømmer gennem DSP.

Low-Pass Filter

Et low-pass filter tillader signaler under en grænsefrekvens; over denne frekvens fjerner filteret gradvis flere signal frekvensen stiger. Dens respons kurven har en nedadgående hældning, kaldet roll off, begyndelsen på grænsefrekvens. En gennemsnitsberegning filter har nogle af egenskaber ved et low-pass filter, selvom algoritmer at mere nøje model et low-pass svar. DSP ingeniører har skrevet mange algoritmer for low-pass svar, herunder sinc filter. Denne algoritme behov et nummer for den grænsefrekvens, baseret på hvilken samplingfrekvens. Hvis grænsefrekvens er 500 hertz, for eksempel er på en samplingfrekvens på 48.000 hertz, 48.000 divideret med 500 96. For hver række i DSP'S input stream algoritmen ganger 96 af to pi og prøvenummer, tager sinus til resultatet og derefter dividerer med pi gange prøvenummer. DSP udgange det endelige resultat og flytter til det næste nummer i Inputstreamen.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com