Justering af farver i en LCD-projektor

April 14

Justering af farver i en LCD-projektor

Liquid Crystal Display, eller LCD, projektorer bruges i business og boligarealer. Disse projektorer giver konsekvent gode billeder med rige farver og dybe sorte. De lyse, høj kontrast billeder sendes til tv-skærmen via en række optik og tonet spejle. Justeringen af disse farver, samt den måde, hvorpå lyset afspejler gennem motorens lys dikterer det resulterende på skærmen billedet.

Proces

LCD projektorer bruger en bred vifte af spejle samt paneler og et prisme, opdele og kombinere de indgående billeder. Disse stykker kombinere til, hvad der kaldes lys motoren. Alle komponenter er netop justeret for at oprette skarpe billeder. Billedet begynder på video-indgang på bagsiden af projektoren. Derfra skubber en høj intensitet lampe signalet til resten af den lette motor.

Dichroic spejle

Specialiserede spejle i stien lys inde i LCD-projektor er tonet, udformet således, at kun visse farver gennem mens blokerer for andre. Dette skaber rigere og mere præcise farver, før de når de enkelte paneler. Justeringen af disse spejle er sådan at lysstrålen rammer alle tre, forudfiltrering det hvide lys til sine tre primære farver.

LCD-paneler

Justeringen af hver LCD-panelet er afgørende for at sikre en sammenhængende billede, der er blottet for "sløring," et fænomen, der opstår, når de tre paneler er ude af trit. LCD-paneler, selv består af en semi-solid sæt af krystaller, reagerer på indkommende signaler fra video-processor. Som krystallerne twist og snoet i varierende grad, produceres forskellige nuancer af farver sort, grå og hvid.

Konvergens

Ældre katodestrålerørets eller CRT-projektorer kræves lejlighedsvis justering af de tre CRT rør. Kendt som konvergens, var denne proces at skabe de skarpest mulige billeder ofte trættende og omhyggelige. LCD projektorer, trods ved hjælp af tre uafhængige LCD paneler, kræver ikke kursjustering. Denne konsistent billedkvalitet og hands-off design er en del af appellen af disse enheder. Justering af hver LCD-panelet er permanent og fast.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com