Forskelle mellem LCD, Plasma & DLP

June 11

Forskelle mellem LCD, Plasma & DLP

Teknologi for tv er kommet en lang vej fra dagene af sort og hvid TV. Disse dage, konfronteres dem i markedet for en ny TV med så meget ny teknologi og vilkårene for fjernsyn, at de kunne være lidt i tvivl om hvilke tv til at købe. LCD, LED, OLED, DLP og plasma er alle high - definition tv (HDTV). At kende forskellen mellem typer af teknologien bag tv-apparater kan gå en lang vej mod at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om typen fjernsyn du rent faktisk ønsker.

Plasma TV

Plasma-tv eller Plasma skærm Panel (PDP) er drevet af en type teknologi, der består af mange enkelte pixel celler, der tillader elektroder til at sende elektriske impulser til naturlige gasser (xenon) forårsager dem til at gløde og producere lys. Lyser RGB fosfor i hver celle for at få vist farve sekvenser. Forskellen mellem plasma og LCD-tv over DLP TV er, at begge af dem er tyndere i forhold til DLP TV. Plasma-tv er tynd nok til at blive hængt op på væggene. Plasma-tv har også større muligheder end DLP. Plasmaer har god farvemætning, når de er nye; dog vil en plasma nedbrydes med tiden.

DLP TV

DLP betyder Digital Light Processing. Denne type af fjernsyn har mere end 1,3 millioner micro-spejle, en brøkdel af bredden af et menneskehår, som er vippet af en lille mikro-spejl enhed (DMD). Når de er vippet mod lyskilden inde DLP, er tv'et i positionen on; når de er vippet fra lyskilden, er tv'et i off position. Lyset er filtreret, så en kolorere hjul, som roterer 120 gange pr. sekund, hvilket giver den ønskede farve. Spejlene er i stand til at slå til eller fra flere tusinde gange hver anden, producerer op til 1024 forskellige nuancer af grå. Fordel af DLP TV over Plasma-TV er, at DLP har en pære (lyskilden), som kan udskiftes over tid, fører til levetiden for DLP TV-apparatet i forhold til Plasma, som ikke kan udskiftes. Det betyder, at DLP tv generelt outlast Plasma og LCD-tv, som begge har en begrænset levetid. Den største ulempe ved DLP TV over Plasma og LCD-tv er størrelsen. DLP er fylder mere end nogen af dem.

LCD-TV

Liquid Crystal Display (LCD) tv selektivt filter en et hvidt lys produceret af en række af kolde katode lysstofrør (CCFLs) til at producere sorte og farvede billeder. Nogle LCD-tv bruger farvede lysdioder i stedet. Lys passerer gennem millioner af røde, grønne eller blå krystaller (RGB) hvor en elektrisk strøm slår farverne til eller fra at producere farve på skærmen. Forskellen mellem LCD og DLP er at LCD giver en bedre betragtningsvinkel. LCD-TV er også tyndere end DLP TV. Ulempen er, at LCD-tv'et ikke kommer i størrelser så stor som Plasma eller DLP. LCD-skærme har også en begrænset levetid, i modsætning til DLP.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com