Digital linse brændvidde forskelle

March 28

Digital linse brændvidde forskelle

Når digital single-linse refleks kameraer, både 35 mm-style og medium format, kom, kan alle de gamle linser til filmkameraer stadig bruges. Med andre ord, hvis en person havde en masse linser lavet af fabrikant A, og han købte et digital kamera lavet af fabrikant A, ville linser alt arbejde på det digitale kamera. De virkede ikke præcis den samme måde, dog, og digital kamera beslutningstagere opdagede snart de kunne gøre objektiver specielt til digitale kameraer til at drage fordel af nogle af forskellene.

Normal objektiver

Til 35 mm-style single-linse refleks kameraer (spejlreflekskameraer) var den normale linse ca. 50 mm. Det kunne være 55 mm og 45 mm, afhængigt af design af kameraet, men tanken om den normal linse var at producere et billede, der er nøjagtig samme størrelse som en person ville se, hvis hun kiggede på den samme scene med sit blotte øje. Da digitale spejlreflekskameraer kom langs, navnlig af de 35 mm-stil, ændret dette på grund af størrelsen af den afgift - sammen enhed, eller CCD, sensor, der anvendes til at fange billeder. I fleste digitale spejlreflekskameraer ganger CCD effektivt brændvidden af linsen, som regel med 1,5. Så, hvis personen, der tager at gamle 50 mm linse fra filmkamera og placerer den på den nye digitale SLR fra samme firma, linsen pludselig bliver en 75 mm portræt linse. Det Forstørrer billedet ved 1,5 gange og skærer ud i periferien af scenen.

Vidvinkel linser

Den bredere vinkel af linsen, jo mere chance der er for forvrængning i billedet. Med andre ord, begynder linsen at warp sider, top og bund af rammen, forlader midten klar. For at undgå denne forvridning, brugte fabrikanter en masse tid på at undersøge hvordan man afmatning eller eliminere det. Vidvinkel linser fik gradvist bredere uden forvrængning. Tekniske fremskridt gjort det endnu bedre med digitale linser. Hvis en person bruger en 24 mm film linse på et digitalt kamera med en standard CCD, vil 1,5 x factor skubbe den op til 36 mm. Dette er stadig en vidvinkel linse, men det dækker ikke så meget i periferien, som det ville på en film SLR. Digital linse producenter benyttede sig af, at den bageste element af linsen kunne være tættere på CCD, end det kunne til den filmkamera lukkerhastighed. Hvor når en 12 mm linse ville have massiv forvrængning på sider, top og bund, dette er elimineret på et digitalt kamera med et let tryk til 18 mm af CCD 1,5 x faktor. Bemærk at en full-frame digital kamera betyder CCD ikke formere brændvidden af 1,5 eller enhver anden antal. Så, en 50 mm digitale linse vil give den samme brændvidde som en 50 mm film linse. Med fuld-indramme digital spejlreflekskameraer, vil den største fordel ses med vidvinkel objektiver.

Teleobjektiver

Dette er, hvor den person, der kan lide en lang rækkevidde med lange linser får den sande fordel af den digital linse. Telefoto betyder teknisk udvide scene i kamera gennem linsen, så enhver 35 mm-stil linse med en større end 60 mm brændvidde klassificerer som telefoto. De fleste objektiver af denne type mellem 80 mm og 1000 mm på den øvre ende. Med en standard telekonverter placeret mellem objektivet og kameraet, kan fotografen fordoble dette interval, men vil miste lys med en formindsket blænde. CCD 1,5 x faktor øger brændvidde uden telekonverter, men med sådan en anordning, fotografen kan nu få et sted i rækken af 2.500 mm på et digitalt kamera.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com