Typer af RAM til PC

May 16

RAM står for Random Access Memory, hvilket betyder, at data kan hentes i vilkårlig rækkefølge og til enhver tid. I løbet af de sidste par årtier, flere typer af RAM er dukket op.

Funktion

Nonvolatile RAM betyder hukommelse, der får tørres hver gang enheden er lukket ned. Flygtig RAM er hvad de fleste af os kender. Det bevarer data selv efter lukke ned.

DRAM

Dynamisk RAM eller DRAM, er meget almindelige og overkommelige. Det kræver kun en transistor og en kondensator pr. lagerenhed, men det skal oplades af strømforsyningen regelmæssigt. EDRAM betyder indlejret DRAM eller hukommelse indarbejdet i den centrale processor.

SRAM

Statisk RAM kræver mere transistorer og kondensatorer, men det behøver ikke konstant genopladning. Det er hurtigere end DRAM. SRAM bruges sjældent i forbrugerelektronik på grund af de relativt høje omkostninger.

SDRAM

Den mest almindelige type, synkron DRAM, kører med samme hastighed som bundkort bus, derfor "synkron." Det gør det bedre til at fjerne hastighed flaskehalse. SDRAM er kendt som PC100, PC133, PC166 og lignende, som angiver clockhastigheden i MHz.

DDR

DDR står for Double Data Rate. Denne række SDRAM kan køre i multipla af den hukommelse stueur hastighed. For eksempel, hvis uret er 500 MHz og hukommelse er DDR2, er derefter faktiske arbejde hastighed 1000 MHz.

GDDR

En anden meget almindelig type er GDDR eller grafik DDR. Identisk med DDR i fabrikation, GDDR er kun fundet på grafikkort. Den største forskel sammenlignet med andre DDR typer er hastigheden. GDDR kan arbejde meget hurtigere end almindelig DDR.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com