Vigtigste faktorer af et optisk teleskop

May 19

Vigtigste faktorer af et optisk teleskop

Optisk teleskoper er enheder, der kan se fjerne objekter af Forstørrelsesglas dem. Lys, der kommer i slutningen af teleskopet er samlet og intensiveret, ved hjælp af flere linser projektet billedet i en øjestykkeforstørrer. Der er to hovedtyper af teleskoper: Refraktorer, der bruger linser; og reflekser, der bruger spejle. Forståelse for disse to forskellige designs, ved hjælp af de samme faktorer, princippet, giver mulighed for astronomer at vælge de bedste muligheder for jobbet.

Størrelsen af anvendelsesområdet

Lysstyrken er den vigtigste faktor i et teleskop design. Større tønde diameter på teleskopet giver mere lys til at skinne igennem linsen. Dette giver mulighed for en større linse eller spejl til at indfange mere lys, producerer et bedre image. "Blænde" er den korrekte betegnelse for denne proces. Større linser og spejle fange mere lys til at producere finere detaljer på maksimal opløsningsevne. En 6-tommer - eller højere-diameter teleskop er i stand til at indsamle den nødvendige lys for deep-sky visning.

Brændvidde

Den næste faktor for overvejelse er brændvidden af teleskopet. Lys i et teleskop er bragt i fokus på en reflekterende spejl i begge typer teleskoper, der er afbøjet i okularet. Afstanden mellem omdrejningspunkt og linsen at bringe de lysstråler fokus er lig med brændvidden. Teleskopets brændvidden divideret med brændvidden af okularet påvirker forstørrelse. Længere teleskoper give en højere forstørrelsesgrad, der kan vise planetariske funktioner mere klart.

Opløsning

Den bølge karakter af lys gør en vis mængde af sløring uundgåelig. Opløsning definerer hvor tæt to stjerner kan være til hinanden, mens at blive set som separate klare punkter af lys. Kort sagt, giver en større diameter kikkert en mindre kantede adskillelse, hvilket resulterer i højere opløsning. High-Power opløsning har nogle ulemper vedrørende hvor meget kan ses. Som forstørrelsen stiger, mindskes synsfeltet sammen med formindsket opløsning.

Stativer

Bevægelse fra teleskopet nedsætter dens evne til at fastholde fokus på billedet. Base eller stativ skal være solid samtidigt med at tillade sporing af vandrette og lodrette bevægelser. Altazimuth mounts give begge bevægelser i grader, så astronom bruge diagrammer til at finde stjerner effektivt. Med tilføjelsen af en motor, kan astronomen spore stjernen over himlen. I betragtning af dynamikken i forstørrelse, astronomer opmærksom på betydningen af og afhænger af en stærk, solid mount for teleskopet.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com