Hvordan man finder et maksimum i Array i C

March 14

Hvordan man finder et maksimum i Array i C

At finde maksimum for en matrix er en enkel proces i C involverer en matrix, en løkke og en variabel til at gemme den maksimale værdi. Normalt vil du bruge en for-løkke til at se på hvert nummer i dit array. En enkel hvis erklæring gør op i kroppen af den for-løkke, kontrol for at se, om den aktuelle værdi i matrixen er større end resten af dem kiggede på hidtil. Når du har kigget på alle elementerne, udskrive maksimalt og dit program er færdigt.

Instruktioner

1 Medtage headerfilen for den standard I/O library, så du kan udskrive maksimalt, når programmet er færdig. Også oprette en symbolsk konstant for størrelsen af din matrix, så det er let at ændre dit program, hvis dit array ændrer størrelse.

omfatter < stdio.h > definere størrelse 6 2 Begynde din hovedprogrammet. Erklære og initialisere dit array samt en heltalsvariabel skal bruges som en matrix sænket skrift. Også skabe en variabel for den maksimale værdi og initialisere det til det første element i dit array. Husk, at arrays starter med en indeksværdi på nul i C.

int main()

{

int i;

float array[SIZE]={10.5, 98.6, 15.5, 123.2, -10.5, 56.5};

float maximum=array[0];3

Oprette en for-løkke til at se på hvert element af din matrix og sammenligne med den aktuelle værdi gemt i den maksimale variabel. Hvis den aktuelle værdi i matrixen er større end værdien af den maksimale variabel, skal du gemme array-værdi i den maksimale variabel. Begynde løkke med det andet element i matrixen, da du initialiseret maksimalt med den første værdi af matrixen. Stop løkken, når du har behandlet alle elementer i matrixen.

for (jeg = 1; Jeg < størrelse; jeg ++)

if (array[i] > maximum )

maximum = array[i];4

Udskrive den maksimale værdi og afslutte programmet.

printf("The maximum in the array is %f\n",maximum);

return 0;

}

Tips & advarsler

  • Husk at selvom C er en gratis-format sprog, udtalelser, begyndende med en # er C preprocessor-kommandoer og skal begynde i den første kolonne.
  • Du kan finde maksimum for en matrix af heltal (snarere end flåd) ved at ændre typen af array og maksimum variabler. Algoritmen ændrer ikke, kun datatyper.
  • Undgå konstanter i kroppen af dit program, en anden grund til brug af den størrelse symbolske konstant. Når du refererer til dit program senere, du behøver ikke at huske, hvorfor du har nummer 6 som slutter betingelsen af din for-løkke. Du også undgå problemet med føje flere værdier til din matrix, men glemmer at ændre slutværdien loop.

© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com