Hvad er forskellen mellem digitale kameraer og filmkameraer?

August 7

Hvad er forskellen mellem digitale kameraer og filmkameraer?

Når det kommer til at tage billeder, har du mulighed for at gå med en traditionel filmkamera eller få et digitalt kamera. Mens de kan både få arbejdet gjort, giver hver brugeren med forskellige funktioner, som du måske foretrække, afhængigt af din fotografering behov. For de fleste brugere, digitale kameraer er en bedre løsning, men nogle stadig som de fordele, som en filmkamera giver.

Digitalt vs. Film

Med en filmkamera, skal du have en rulle film, før du kan tage et billede. Du tager et billede og kameraet giver lys på en eksponering af film, så det skaber et billede. Ved sammenligning med et digitalt kamera bruger du ikke film. I stedet, kameraet gemmer billedet på et hukommelseskort. Du kan derefter få vist dette billede på skærmen preview af dit kamera eller på en computerskærm. Begge kameraer giver dig mulighed for at udskrive dine billeder.

Antallet af billeder

En af vigtigste forskelle mellem digital og filmkameraer er antallet af billeder, som du kan tage. Med et filmkamera, kan du kun tage så mange billeder som rulle film har du vil tillade. For eksempel, kan en rulle film kun tillade dig at tage 24 billeder. Med et digitalt kamera, kan du potentielt tage hundredvis eller tusindvis af billeder, afhængigt af størrelsen på den hukommelse card bliver brugt.

Omkostninger

En anden potentiel forskellen mellem at bruge et filmkamera og en digital kamera er de involverede omkostninger. Når du bruger en filmkamera, hver gang du trykker på knappen, har du brugt en eksponering på filmen. Du skal også betale for at få filmen udviklet før du kan se billedet. Med et digitalt kamera, kan du se på billedet umiddelbart efter at du tager det. Hvis du ikke er tilfreds med billedet, kan du blot slette det og tage en anden. Det betyder, at i det lange løb, digital kameraer vil være billigere at fungere, fordi du ikke bruger et begrænset antal billeder på din film.

Overvejelser

Mens digitale kameraer er mere praktisk og mere økonomiske på lang sigt, foretrækker nogle fotografer de billeder, der er oprettet med film. Ét argument er, at klarhed billeder på high-end filmkameraer er bedre end hvad du får fra digitalkameraer. Mens dette kan være tilfældet for entry-level digital kameraer, kan højere-slut digital kameraer skabe billeder, der ligner dem produceret af regelmæssige filmkameraer.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com