Om Plasma behandlinger

May 28

Plasma behandling er en form for overfladebehandling. Selv om teknikken har været undersøgt siden i 1960 ' erne, er det kun i de sidste par år, at fordelene ved udsætter polymerer til delvist ioniseret gas har vundet tilstrækkelig opmærksomhed.

Fakta

Plasma er et materiale, der er karakteriseret ved tilstedeværelsen af mange ioniserede atomer eller molekyler. Det betyder, at disse partikler har evnen til at tillade gebyrer kan bevæge sig frit. Ladede partikler har lige store mængder af både positive og negative ioner og vise egenskaber, der kan være beslægtet med gas. Plasma er en god dirigent for elektricitet og aids i generation af magnetfelter. Plasma behandling er løsningen til at afhjælpe klæbemidler manglende evne til at holde sammen på to forskellige slags overflader.

Oprindelse

Når varmen eller en anden form for energi er føjet til et gasformigt materiale, frigive atomer deres elektroner, hvilket resulterer i en positiv ladning. På den anden side er de negative elektroner så gratis at flytte. Når dette sker, kaldes den negativt ladede atom samt de ladede gas til som er ioniseret. Når der er nok ionisering, der opstår for at påvirke Karakteristik af gas i form af elektricitet, er det kendt som plasma. Den sædvanlige måde at skabe plasma er gennem anvendelse af et elektrisk felt på gassen.

Typer

Der er forskellige slags plasma behandlinger, der kan resultere i forskellige overflade effekter og kvaliteten af materialet. Forskelle i behandling har også forskelle i pris. Den mest grundlæggende og omkostningseffektive plasma behandling kaldes corona behandling. Det er normalt bruges som en behandling af plastic film, papir og folier til at opnå en bedre karakteristisk for vedhæftning til andre materialer ved at øge energien af overfladen. Andre typer af plasma behandlinger omfatter gasplasma atmosfære, flamme plasma og atmosfæriske plasma.

Karakteristika

I modsætning til andre overflade behandlinger, kan plasma behandlinger give overfladen af de væsentlige træk, der ikke slipper af de andre kvaliteter af det oprindelige materiale. Hvad det er i stand til at gøre er at ændre flere molekylære lag for at forbedre bindingsstyrke og vedhæftning. Overflader, der har gennemgået plasma behandling er også i stand til at vise kemisk reaktivitet. Med forbedring af adhæsion eksisterer behovet for kemiske primere ikke længere, forbedre materialet evne til at være en kandidat til udskrivning, maling og belægning.

Materialer

De mest almindeligt anvendte materialer i plasma behandlinger er plast, polyethylen, polypropylen og vinyl. Nylon, PVC, samt metalliske overflader, papir og andre folier kan også gennemgå plasma behandling. Hvad gør disse materialer ideelle kandidater til plasma behandling er, at de er relativt billige. De er sikkert og økonomiske muligheder. Fordi plast har ikke-porøse overflader og lav overflade spændinger, er de normalt ikke muligt at obligation med maling og andre belægninger. Plasma behandling ændrer dette ved at forbedre friktion og gør det muligt at udskrive på dem.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com