7 grundlæggende elementer i fotografering

March 10

7 grundlæggende elementer i fotografering

Fotografering er kunsten at tage billeder med kameraer. Som med enhver kunstart der er visse regler og konventioner, som er knyttet til bestemte ideer om hvad der betragtes som smukke eller passende. Der er syv grundlæggende elementer i fotografering. Disse er sammensætning, lys, dybde, linje, tekstur, mønster og form og udsigtspunkt af fotografiet.

Sammensætning

Sammensætning er arrangement af objekter i et fotografi. Der er forskellige retningslinjer og kunstneriske konventioner, der forsøger at beskrive, hvad der gør en god sammensætning. De mest almindeligt anerkendt af disse er reglen om tredjedele. Reglen om tredjedele indebærer dividere den rektangulær ramme af fotografiet i ni lige store sektioner ved hjælp af to imaginære lodrette linjer og to imaginære vandrette streger. Fotografen forsøger derefter at justere de vigtigste objekter af fotografiet langs linjerne eller på deres points i krydset. Dette menes at skabe et afbalanceret og æstetisk tiltalende sammensætning.

Tekstur

Teksturen er en egenskab for et fotografi, der inspirerer til en følelse af taktilitet i observer: fotografiet giver lyst til at komme på og røre ved den. Teksturen vil omfatte detaljerede overflade egenskaberne for det eller de objekter, der er afbildet i fotografiet. Disse kan være uregelmæssigheder i overfladen af et stykke træ eller kompleksiteten af en mønstrede stof.

Dybde

Dybde er oprettelsen af en følelse af tredimensionalitet i et fotografi. En følelse af dybde er oprettet ved hjælp af fokus, indramning og vinkler. Fokus involverer zoome ind på bestemte objekter, så de er klare og tydelige og andre objekter er sløret og uklart. Indramning indebærer, at identificere et klart forgrundsobjekt tæt på kameraet, med det vigtigste emne for fotografiet yderligere væk.

Linje

Linjerne er konturerne af objekter i et fotografi. Linjer af en foto guide for øjnene af seeren omkring fotografiet, og et fotografi med interessante linjer griber beskuerens opmærksomhed. Forskellige linjer kan bruges til at formidle forskellige stemninger. Vandrette linjer kan bruges til at formidle en følelse af hvile eller stabilitet. Lodrette linjer kan bruges til at formidle mange forskellige stemninger, som magt, styrke og vækst. Diagonale linjer formidle handling og dynamik.

Lys

På det mest grundlæggende niveau et kamera er en enhed til at hente og registrere lys, derfor er mønstre af lys og skygge de mest grundlæggende elementer i enhver fotografi. En fotograf har brug for en dyb forståelse af hvordan lys påvirker driften af et kamera og hvordan lys påvirker fotografiet produceret af dette kamera. Vigtige problemstillinger er niveauet af lyset og vinklen af lys. Niveau af lys i et fotografi indvirker detailrigdommen i lys eller mørke områder i billedet: Hvis kameraet er udsat for et højt niveau af let skyggelagte områder vil synes mørkere. Vinklen af lys henviser til placeringen af den oprindelige kilde til lys i fotografiet og bestemmer fordelingen af skygger i fotografiet.

Mønstre og form

Vores sind organisere automatisk de ting, vi ser i mønstre og figurer. Mønstre og figurer kan være æstetisk tiltalende og henlede opmærksomheden på et fotografi. Der er tre vigtige aspekter af mønstre og form: rytme, symmetri og trekanter. Rytme er, hvor en figur gentages i et fotografi. Symmetri er når et fotografi ligner det består af to objekter, som er spejlbilleder af hinanden. Symmetri kan blive undergravet så de to objekter er lignende, men ikke helt ens, som kan bruges til at fremhæve forskellen og kontrast. Trekanter er dannet inden for et fotografi ved to diagonale linjer. Disse trække beskueren ind i billedet og gør fotografiet mere interessant.

Udsigtspunkt

Vantage point er positionen som fotografiet blev taget. Det er synspunkt seer af fotografiet. Forskellige synsvinkler kan formidle forskellige forhold med de objekter, der er afbildet i fotografiet. Set fra en lav udsigtspunkt ser op på et objekt formidler dominans, magt og myndighed. Visning fra et niveau udsigtspunkt formidler neutralitet og objektivitet. Et udsigtspunkt over og kigge ned på objektet antyder sårbarhed og svaghed.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com