Hvorfor gå High-Def?

November 13

Hvorfor gå High-Def?

Hvis du planlægger at købe et nyt fjernsyn, er chancer du overvejer at tage springet til høj-def. Ikke alene har high definition-tv fortsatte med at falde i pris, det kan faktisk være svært at finde et nyt TV, det er ikke high definition. Når du finder en ikke-HDTV, Forvent ikke det at være meget billigere end en high-definition model. Faktisk HDTV modeller er ofte mindre dyre end standard-definition-skærme.

Fordelene ved HDTV

Hvis du har brugt eventuelle beløb af tid foran en high-definition TV, du allerede har set den primære fordel ved HDTV: krystalklar detaljer. Blue-ray film, HD broadcast-tv-net, Xbox 360 og PlayStation 3 videospil og selv HD-videoer på internettet alle ser bedre på HDTV. De fleste HDTV modeller fra store producenter tilbyder også yderligere fordele, herunder en direkte forbindelse til internettet gennem Wi-Fi eller med et netværkskabel. Mange tilbyder også mulighed for at se film i 3D. Hvis du har en spillekonsol, en computer og et TV med indbygget apps til at forbinde til en streaming video service, vil du finde, har du mange muligheder i hvilken type indhold du se på din nye tv og hvordan man får adgang til dem.

Standard kilde resolutioner

En HDTV billede er kun så god som sin kilde. Hvis du se standard-tv-udsendelser på en high - definition tv vil du hurtigt se gøre forskellen sendesignaler. Noget mindre end 720 linjer lodret anses ikke for high definition. Standard tv signaler udsendes på 480i, hvilket giver en opløsning på kun 480 lodrette streger på skærmen. Ældre progressive-scan DVD spillerne bruge en bedre teknologi end standard tv-udsendelser, men stadig kommer ikke op på at være høj definition. Disse ældre DVD spillerne bruge en opløsning på 480p, som er 852 pixel gange 480 pixel høj.

High Definition kilde resolutioner

Den højeste ende af high-definition-spektrum er enheder som Blu-ray disc afspillere, Xbox 360 og Playstation 3 spil-konsoller og nogle video-on-demand-tjenester. Disse tilbyder en opløsning på 1080p. Det betyder en maksimale skærmopløsning 1.920 af 1.080 pixels på tv'et. HDTV tv-udsendelser som FOX, ABC og ESPNHD tilbyder udsendelser i 720p, hvilket viser på TV på 1280 x 720 pixel. Andre tv-selskaber, som CBS, NBC, PBS og DiscoveryHD udsendes i 1080i, hvilket resulterer i en skærmopløsning på 1920 x 1080 pixler. Forskellen mellem 1080i og 720p er faktisk svært at opdage undtagen på de største skærme. Dette er fordi 720p udsendelserne bruger progressiv-scanning teknologi, der resulterer i et billede, der er meget sprød. Faktisk på en 50-tommer skærm, ville du nødt til at være mindst 6,5 fod fra skærmen for at se nogen forskel på 720p og 1080i udsendelser.

Ud over beslutningen

Opløsningen er ikke den eneste faktor, der afgør kvaliteten af din tv-oplevelse. Opdateringshastighed, lysstyrke og kontrast bør også overvejes, når man sammenligner HDTV modeller. Opdateringshastigheder står for antallet millisekunder, det tager for tv'et for at opdatere skærmen. Lavest opdateringshastighed, skarpere skærmen vil være, især når der er bevægelse, der vises. Lysstyrke er målt i antallet af Candelas per kvadratmeter (cd/m2), så jo højere tallet er, de lysere billedet vil være. Dette kan være meget vigtige, hvis du ser TV i en solbeskinnet plads. Kontrastforhold viser de lyseste og mørkeste kontrast TV stand til at vise på samme tid. Jo højere forholdet er, jo bedre kontrast. Dynamisk kontrastforhold er noget anderledes, så de beskriver den lyseste og mørkeste skærmen er i stand til at vise, men ikke på samme tid.

Kabler og komponenter

Før du køber en HDTV, skal du sørge for du er i stand til at forbinde til din nuværende enheder. Hvis du ønsker at se tv-udsendelser i high definition, vil du har brug for et kabel eller satellit konverteringsenhed og et abonnement. Du bør også tage en fortegnelse over de komponenter du har i øjeblikket, som spilkonsoller, DVD-afspiller, kameraer, computere og andre enheder skal oprette forbindelse til dit TV. Sammenligne deres forbindelse krav til TV'ets specifikationer og noter for ekstra kabler eller adaptere kan det være nødvendigt. Tre typer af stik kan levere high-def til TV: HDMI, VGA- og komponent-video. HDMI er et digitalt stik kunne bære video og lyd til TV'et og tilbyder de højeste kvalitetsbilleder. VGA er det samme stik på mange computerskærme. Komponentvideo bruger tre RCA-stik, som er rød, grøn og blå. Hvis du har et trådløst netværk, kontrollere tv specs for at se om det kommer med indbygget trådløs opbakning.


© 2021 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com