60 Hz vs 120 Hz LCD

January 28

Forbrugerne shopping for en flydende krystaldisplay TV har et stort antal tekniske specifikationer til at fordøje, herunder "60 Hz" og "120 Hz," der henviser til den hastighed, hvormed et LCD TV skærmen opdateres. Producenter af high-definition LCD tv tout højere opdateringshastigheder som en indikator for et glattere billede med mindre Bevægelsessløring. 120 Hz LCD TV viser imidlertid ikke billeder med flere detaljer end 60 Hz TV med den samme skærmopløsning.

Baggrund

En TVs opdateringshastighed refererer til antallet af gange, at tv'et viser et billede på skærmen pr. sekund. En film er optaget med 24 billeder pr. sekund, der er konverteret til 30 frames pr. second når stilles til rådighed for en hjemmevideo. Ifølge en 2011 "PC Magazine" artikel, kilde optagelserne på en Blu-ray disc er aldrig større end 60 Hz, og et TV kan ikke tilføje flere detaljer ud over hvad der er i kilden optagelser--indholdet af en Blu-ray disc, f.eks. En Blu-ray film er en 1.920 af 1.080 beslutningsforslag eller 1080p, billede på 30 Hz.

Interlacing

Forskellen på en 60 Hz LCD-TV og en 120 Hz sæt er den måde, at hver TV udfører sammenfletning processen. En 60 Hz TV kombinerer og blander de 30 billeder pr. sekund i 60 rammens per other, hovedsagelig breder sig ud billedrammer, således at det matcher opdateringshastighed på tv'et. 120 Hz TV introducerer flere data mellem hver ramme for at skabe yderligere billeder for at nå 120 fps i TV'et. Men ifølge "PC Magazine," 120 Hz TV er kun ved hjælp af de oprindelige data fra kilden optagelser i stedet tilføjer nye data, der kunne gøre det ud for beskueren, som om der er flere detaljer i billedet i forhold til 60 Hz TV.

Motion Blur

Film-baseret materiale omfatter typisk nogle "judder," som er en form for stammen effekt, der opstår, når kameraet langsomt panorering, eller når en scene er filmet med et håndholdt kamera. Betyder det, et LCD-TV med en hurtigere opdateringshastighed vises til beskueren at have mindre Bevægelsessløring og et samlet glattere billede. Derudover har tv med højere opdateringshastigheder mindre "ghosting," som er når der er et efterbillede tilovers når skærmen ændres.

Overvejelser

I sidste ende kommer en beslutning om, hvorvidt at købe et TV med en 60 Hz refresh rate og en med 120 Hz til personlig smag. Mange seere foretrækker mindre vibrationer med et billede og vælge en 120 Hz TV. På den anden side ifølge CNET foretrækker mange seere den vibrerende effekt fordi det ligner filmen. At fjerne vibrationer gør et billede mere ligner video.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com