Grunde til at bruge Prolog

February 12

Grunde til at bruge Prolog

Prolog (programmering i logik) er en unik programmeringssprog. Det blev udviklet af forskere, der var interesseret i automatisk naturligt sprog oversættelse i Frankrig. Det var perfektioneret i Skotland af forskere, der var interesseret i automatisk sætning provers. Det kom til verden opmærksomhed, da japanske valgte det som udgangssproget for deres "Femte Generation" kunstig intelligens (AI) projekt. Der er en masse gode grunde til at bruge Prolog.

Ved hjælp af Prolog

En af de bedste grunde til at bruge Prolog er, at du ikke nødt til at fortælle computeren, hvordan man løser et problem---du bare nødt til at give computeren reglerne involveret i at løse problemet. Prolog programmer består af en nøje bestilte sæt af regler, der ligner dette: Hvis X og Y og Z så W. Dette sæt regler kunne være grammatiske regler (hvis du arbejder på naturlige sprog) eller regler om matematik (hvis du arbejder på automatiske sætning provers) eller om enhver domæne af interesse. Reglerne skal have denne form: "Hvis (et vilkårligt antal antecedenter---herunder nul antecedenter) derefter (konklusion)." Antecedenter skal være forbundet med "og" sammen. Når reglerne er på plads kan du sende en forespørgsel og programmet vil svare "ja", "nej" eller "kan ikke fortælle."

Kvantificering

En anden grund til at bruge Prolog, er, at det er meget nemt at udtrykke tingene i Prolog, som er svære at udtrykke på andre sprog. Det er let at udtrykke fakta i Prolog, men det er også let at udtrykke komplekse relationer, da Prolog benytter kvantificering logik i den enklere logik, der bruges af andre sprog. Kvantificering bare betyder, at en variabel kan have attributter---med andre ord, det er ikke bare "Hvis A og B derefter C" det kan også være "Hvis A(a,b,c) og B(m,n) så C(a,b,n)", hvor en, b, c, m og n er attributter for A, B og C. For eksempel: Hvis Between(x,y,z) og Between(x,k,y) så Between(x,k,z) "ville være svært at udtrykke i alle andre sprog---det ville helt sikkert tage mere end én linje i et andet sprog.

Forening

Mange mennesker vælger Prolog, skyldes det, at det automatisk vil søge efter et svar. Dette kan gøres på andre sprog, men det er ikke automatisk og ville indebære hundredvis eller tusindvis af linjer kode. Prolog virkelig får sin magt fra logiske værktøjer som kvantificering og forening. Foreningen betyder blot, at to ting ikke skal være lige til at matche så længe de kan gøres lige ved hjælp af nogle listen med erstatninger. For eksempel, P(j,g) er ikke lig med P(k,g), men de kan gøres lige hvis (j = k) på listen erstatning. Foreningen gør det nemt at søge efter noget, fordi når Prolog svarer "ja" eller "nej" bliver det også returnere listen substitution, der er nødvendige for at gøre tingene til at fungere. For eksempel, hvis hund (rig, benji) er i din database, og du stiller spørgsmålet "Hund (rig, x)". Prolog vender tilbage "ja" og listen substitution (x = benji).


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com