Sådan konverteres en Diesel for at bruge vegetabilsk olie

September 19

Tusindvis af bilister har omdannet deres biler og lastbiler til at køre på vegetabilsk olie, den slags restauranter bruger at stege kartofler, hønen og ægget ruller. Disse drivere opdagede, at blandingen af gratis brændstof og rene emissioner kan smage måske søde.

Konvertering til vegetabilsk olie er ikke for alle. Først, skal du have en bil, der kører på dieselolie. Og det ville hjælpe hvis du er handy med en skruenøgle, eller du bliver nødt til at betale nogen til at gøre konverteringen.

Der er andre spørgsmål, også, men mange mennesker har foretaget parameteren og gemt alvorlige penge på deres brændstof regninger.

Hvorfor en konvertering?

Rudolf Diesel lavet sin motor til at køre på diesel eller nogen andre brændsel med en lignende kemisk struktur, herunder olie fra jordnødder, palmer og sojabønner, blandt andre. Diesel fik hans første patent tilbage i 1892, men dagens motorer---mens forbedret i design---har stort set de samme egenskaber som originalen.

Salg af konvertering kits spike hver gang gas og diesel priser tager en opadgående spring, sagde Charles Anderson, ejeren af Golden brændstofsystemer i Springfield, Missouri, en førende leverandør af sådanne kits. Han minder om især en periode i 2008, da oliepriserne eksploderet. "Alle freaking ud," sagde han, "og vi kunne ikke holde."

En søgning på internettet i juli 2011 for konvertering kits for biler givet produkter, der spænder i pris fra $1.000 til mere end $1.500. Medmindre du er en anstændig mekaniker, tilføje lidt ekstra for installationsomkostninger.

Hvor hurtigt kan du få denne investering tilbage, afhænger af hvor mange miles du kører og hvor meget diesel brændstofomkostninger hvor du lever. Den gennemsnitlige driver går omkring 35 miles om dagen. Ved denne hastighed, kan en diesel bilejer køber omkring 360 gallons om året. US Energy Information Administration siger dieselolie sprang fra omkring $3 a gallon i 2009 til $4 a gallon---bare lidt højere end almindelig blyfri gas---i 2011.

Til den sidstnævnte pris, kan konvertering til vegetabilsk olie spare $1.400 om året. Med andre ord vil selv gennemsnitlige drivere spare penge nok i mindre end et år til at betale for en konvertering kit.

At finde en forsyning af vegetabilsk olie

I teorien, bør indsamle brugt vegetabilsk olie være så let som opbakning op til en restaurant er brugt olie beholderen og pumpe eller hælde det i din opbevaringsbeholdere. I praksis er der et par andre overvejelser.

Affald fra vegetabilsk olie er en råvare, genvindingsvirksomheder i de store byer. Nogle betale restauranter en lille mængde for hver gallon, de indsamler, sagde Charles Anderson, ejer af et kit konvertering selskab, der netop har afsluttet en 7.000-mile salgsfremmende turné i en RV drevet af vegetabilsk olie. I områder med lav befolkningstæthed, omkostningerne ved indsamlingen af olie gør det mindre attraktivt at genvindingsvirksomheder og lettere tilgængelige, sagde han.

Restaurant placeringer har til tider næsten oversvømmet med opkrævet olie, mindede han. "Hvis du ride op på din hest og sige,"Hey, lad mig hjælpe dig ud,"Nå, jeg har fået gratis måltider i påskønnelse."

Generelt ikke har den bedste olieaffald været anvendt til steger fødevarer med tunge dej. Mel kan blokere filtrene. Som regel kommer den bedste olie fra de bedste restauranter.

Også, pas på olie med vand eller bakterier. Vand årsager motor og indsprøjtning pumpe skader. For at være sikker, lad olien nøjes med 24 timer. Vand vil danne et lag på bunden, og du kan pumpe fra toppen. Biocider kan befri din olie af bakterier og svamp.

Hvordan virker det?

Teknisk set konvertere kits ikke biler. De tillader biler til at køre på olie samt diesel. Det er vigtigt, fordi ved stuetemperatur og især i koldt vejr vegetabilsk olie er for tyk til at gøre sin vej fra tanken til motoren. En lille mængde af dieselolie er nødvendige for at starte bilen og varme vegetabilsk olie, indtil den er varm nok og tynd nok til at gå gennem rørene. En enkelt diesel udfylde-up kunne være tilstrækkelig for et helt år.

På grund af tykkelsen af vegetabilsk olie, skal drivere ved hjælp af det forlader motoren kører i omkring 20 sekunder efter de nå deres destinationer. Det tager at lang tid at vende strømmen og rense motor olie, således at det ikke vil være tilstoppet næste gang det er startet.

Det er bedst at starte konverteringen med en nyere dieselmotor, en uden gummi sæler. Vegetabilsk olie gør sådan sæler forværres over tid, selvom gummipakninger kan ændres til sæler, der ikke er berørt af vegetabilsk olie

Derefter skal du installere en anden tank at holde vegetabilsk olie. Truck ejere sat ofte den anden tank i lastbil seng; bilejere installere normalt det i bagagerummet eller under stammen, hvor reservedele trætte normalt hviler. En switch på instrumentbrættet kan føreren vælge enten den oprindelige dieseltank eller et nyt med vegetabilsk olie.

Slanger fra radiatoren give varme til den anden tank via en varmeveksler, hvilket gør olie flow. Olien er derefter filtreret og injiceres i motorrummet.

Nogle konvertering kit beslutningstagere har forbedret de kits, de sælger. "Da det startede, vi bruger en masse af off-the-shelf komponenter, som vi ville ændre," siger Anderson. "I år, vi har lært hvad der fungerer bedst og kommer med en masse nye designs. Nu er stort set alle de vigtigste komponenter custom-made."

Fordele og ulemper

Ud over at spare brændstof, gavner en konvertering miljøet. Emissionerne fra vegetabilsk olie udgør kun en lille brøkdel af dem, der produceres ved brug af fossile brændstoffer. De planter, der giver olien er vedvarende ressourcer, kilometertal påvirkes ikke, og kits naturligvis give en måde at genbruge olie, der anvendes af restauranter.

Indsamling af olie kan være rodet, men, og det tager lidt tid, selv om det er muligt at indsamle nok til en måned eller mere på one-stop. Olien skal filtreres, før den går i en opbevaringsbeholder og derefter igen efter bilens egen brændstoffilter. Bedre du filteret det før du lægger det i din tank, jo længere bilen filter vil vare.

Tilføje en konvertering kit formentlig vil annullere del af din bil garanti, der vedrører brændstofsystemet. Hvis garantien er udløbet, det ville ikke noget.

Debatten om, hvorvidt kører på vegetabilsk olie er godt eller dårligt for en motor fortsætter. Nogle undersøgelser tyder på, vil det reducere en motorens levetid, mens andre hævder, at parameteren er tredoblet motorens levetid.

Du tror måske, at Miljøstyrelsen ville sende en gold star for alle, hvis bil eller lastbil er blevet konverteret, men officielt, vegetabilsk olie er ikke en godkendt brændsel, og dem, der bruger det kan idømmes bøder.

Det ikke bør stoppe dig, sagde Anderson. Mens det er sandt, at straight vegetabilsk olie er ikke godkendt af EPA, sagde han, "hverken er solskin, vand eller sommerfugl vinger. Hvis du havde en bil, der kørte på vand, ikke ville det være godkendt af EPA,"tilføjer," nu hvad der er på bøgerne og om nogen nogensinde har fået deres hænder slog er to forskellige ting."

Anderson sagde, han har aldrig hørt om en enkelt forekomst, hvor en ombygget bil ejer har fået en bøde. Desuden Han påpegede, selv efter kit er installeret, bilen er stadig i stand til at køre på diesel brændsel, som er godkendt af EPA.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com