DX eller FX: Hvad er forskellen?

June 13

Et digital kamera sensor er den afgørende komponent at konverterer linse optik til et elektrisk signal, der derefter konverteres til et digitalt billede. Kamera sensorer varierer i størrelse afhængigt af kameramodel. Nikon bruger to typer af sensorer i sin digitale spejlreflekskameraer: FX og DX. Mens to følere typer tjene den samme funktion, har de bemærkelsesværdige forskelle.

Afgrøde faktor

Den afgørende forskel mellem FX og DX sensorer er deres størrelse. Nikons full-frame FX sensorer måler 36 af 24 millimeter, matchende størrelsen på 35 mm film. DX sensorer er beskåret, måler 24 x 16 millimeter. På grund af sin mindre størrelse afgrøder DX sensor ud de ydre kanter når at lave billeder. Som et resultat, brændvidden af linser bruges med en DX sensor er forstørrede med 1,5. For eksempel, blive en 24-70 millimeter vidvinkelobjektiv konverteret til en strammere 36 til 105 millimeter linse. På grund af denne afgrøde faktor, er FX sensorer kendt for at være ideel til bredere skud mens DX sensorer er en bedre pasform for øget zoom.

Billedkvalitet

FX og DX sensorer kontrast i billedkvalitet. FX sensoren opfanger mere lys oplysninger i hver ramme, gør det muligt at registrere flere detaljer. En DX sensor registrerer færre detaljer med sin mindre størrelse, og producerer mere korn og støj ved høje ISO-indstillinger. DX sensor forårsager også en højere grad af linse Diffraktion når sat til smalle åbninger som f13 og mindre. Linse Diffraktion er tab af skarphed i et billede på grund af spredt lys fra linsen er iris.

Prissætning

FX sensorer øge omkostningerne Nikon kameraer væsentligt. Nikon kameraer med FX sensorer er klassificeret som "Professional-niveau" kameraer og kommer med en række dedikerede funktioner, der øger kamera omkostninger. Nikons linje af kameraer, fuld-indramme inkluderer D3s, D3x og D700. I April 2011, prisen på kameraet organer spænder fra $3.500 til næsten $8.000. DX Nikon organer er langt billigere og omfatte resten af producentens SLR linje. Kameraer med DX sensorer spænder fra omkring $500 til $1.200.

Linse kompatibilitet

Mens alle Nikon-objektiver, der passer til FX kameraer er forenelige med DX kameraer, nogle objektiver fra producenten er optimeret til DX-format og arbejder ikke med FX kameraer. Se ressourcer for en Nikon lens kompatibilitetsoversigt.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com