Hvordan man laver en hjemmelavet ensretter

December 9

Hvordan man laver en hjemmelavet ensretter

En ensretter er et elektronisk kredsløb bruges i power supply design, der konverterer vekselstrøm, kaldet AC, til jævnstrøm, kaldet DC. Ved hjælp af en bestemt ordning af dioder, vender kredsløbet hovedsagelig den negative del af AC, oprettelse af gentagne positive cyklusser. Dette er en grov tilnærmelse af DC strøm, der kan filtreres ved hjælp af en kondensator til at producere en mere ren form af strøm. Ensrettere bruges til at konvertere AC-strøm, der kommer ud af en stikkontakt til jævnstrøm, der kan bruges af elektronisk udstyr og komponenter.

Instruktioner

• Studere skematisk for en fuld-bølge ensretter. Mærke den særlige arrangement af de fire dioder. De er opdelt i to par. Et par dioder ansigt hinanden anode-til-anode, og de andre par dioder ansigt hinanden katode-til-katode. Dette manipulerer strømmen af strøm til at vende den negative AC halv-cyklus til en positiv halv-cyklus.

• Arranger de fire dioder i broens konfiguration fremgår af skematiske. Broens konfiguration vises som en diamant i skematiske. Denne bro konfiguration skaber de to diode par beskrevet i det forrige trin. På din dioder er katoden ende med farvede bandet tættest på det, mens anoden er den modsatte ende af komponenten. På en skematisk angives katode slutningen af en linje, mens anoden er angivet med en trekant, der vender ud mod katoden. Dette billede beskriver retning af elektricitet strøm hen over dioden.

• Wire de fire dioder sammen i den ordning, der er beskrevet i det forrige trin og lodde forbindelser for at forhindre noget fra at ryste løs under drift.

• Wire den sekundære spole af transformer til diode broen. Den positive ende af transformeren forbinder mellem den øverste række dioder, mens de negative spidser tilslutte mellem det nederste sæt af dioder.

• Tilslut en resistiv belastning til diode broen. Denne belastning, som er modelleret som en modstand, forbinder mellem katoden at katode par og anode-til-anoden par. Dette er afbildet som siden af diamant på skematiske.

• Ledning en kondensator på tværs af ledninger tilsluttet den resistive belastning diode broen. Den positive ende af kondensator vil forbinde til ledning tilsluttes den positive side af belastningen, mens den negative side forbinder til wire tilslutning til den negative side af belastningen.


© 2020 iamgreatindian.com | Kontakt os: webmaster# iamgreatindian.com